Heilpraktik

Heilpraktik

 

Den danske heilpraktikeruddannelse er baseret på den tyske heilpraktikertradition. Den er naturmedicinens grunduddannelse. Heilpraktikeren er uddannet i alle de grundlæggende og afgørende elementer i en naturmedicinsk forståelse af sygdom og sundhed. Heilpraktikeren laver en helhedsanalyse og -behandling. Heilpraktikeren benytter metoder som bl.a. homøopati, homotoksikologi, ernæringslære, kostvejledning, irisanalyse, klinisk undersøgelse, urteterapi og øreakupunktur.

 

Heilpraktik handler i bund og grund om at forstå og aktivere kroppens egne selvhelbredende mekanismer og processer. Når kroppen udsætte for belastninger af forskellige slags, som f.eks. fremmede bakterier, negativ stress og meget andet, vil dens selvhelbredende kræfter initieres, og helingsprocesserne vil forløbe som en indbygget refleks. Herved genoprettes under ideelle omstændigheder det sunde miljø i kroppen.

 

Ofte vil forholdene dog ikke være optimale f.eks. ved næringsstofmangler, forstyrret tarmflora, sjælelige og psykiske belastninger og mange andre situationer. Konsekvensen er fysiologiske ændringer og symptomer, der i sidste ende fører til og fortolkes som sygdom.

 

Heilpraktikerens praktiske arbejde kan inddeles i fire overordnede områder:

 

•individuel behandling med fokus på årsagen

•regulationsterapi

•afgiftning/detoxing

•terapiblokeringer.

 

 

 

Sund Balance v. Lise Rasmussen · Kirsebærstræde 4 · 7100 Vejle · Telefon 2857 0802 · mail@sundbalance.net

 

Copyright © All Rights Reserved